Actualitate

Câți angajați mai are UM Sadu

Circa 600 de salariați mai are Uzina Mecanică Sadu în acest moment, iar autoritățile speră ca acest număr să crească mai ales că se urmărește retehnologizarea uzinei. Războiul de la graniță a schimbat planurile autorităților de la București care vor să investească mai mult acum în industria de apărare. 

 

„O parte din fonduri au fost alocate din 2021. Discuțiile au plecat din 2019. UM Sadu trebuie privită din alt unghi. Războiul din Ucraina schimbă total optica în ce privește dotarea cu muniție NATO, că acesta e obiectul principal de activitate al UM Sadu. Tot ce înseamnă Romarm va fi dotat cu tot ce e nevoie pentru a asigura cu muniție necesară Europa și nu numai. În Făgăraș, se reia producția de pulberi. Noi o luăm din Serbia”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Cosmin Popescu a explicat că speră ca numărul salariaților să crească la Uzina Mecanică Sadu din moment ce e tot mai mare nevoia de muniție NATO. „Pentru noi e o gură de oxigen dotarea de la UM Sadu pentru că cei 600 de angajați trebuie să-și păstreze locurile de muncă și să ajungă la un număr mai mare. Acum câțiva ani erau 900 de oameni angajați la UM Sadu. Din ce văd eu, din discuțiile purtate la Guvern, Ministerul Economiei, Guvernul va trebui să regândească industria de apărare. Noi producem doar muniție NATO, cei de la Cugir produc armament. Cu siguranță, se vor găsi în agenda premierului după alegeri”, a mai punctat Cosmin Popescu la Radio Infinit.

 

Acesta a mai adăugat că șansa UM Sadu stă și în fondurile europene pentru că vor putea fi accesate fonduri europene pentru industria de apărare. 

 

Vizualizări: 1,048

Alte articole din Actualitate:

Citește și: