Ultima oră
Cât costă masa de Crăciun
Masa de Crăciun nu va fi deloc ieftină în acest an, mai ales dacă doriți produse tradiționale, pregătite în gospodăriile țărănești.
Prețurile per kilogram practicate sunt: 40 de lei pentru caltaboș, tobă, cârnați groși, 35 de lei coaste cu carne, 40 de lei ceafa afumată, 12 lei untura.
Cozonacul de casă costă peste 70 de lei/kg, prețurile fiind destul de diferite, în funcție de compoziție. Și salata de boeuf trece de 50 de lei/kg, iar un platou de sarmale costă 100 de lei.
O masă cu de toate pentru o familie trece de 700 de lei.
Cei mai mulți dintre români, adică 64% spun că își vor petrece sărbătorile acasă, în timp ce 16% vor fi musafiri la rude. Puțini dintre ei, sub 10%, spun că-și vor vizita prietenii sau vor merge la munte. 7% spun că vor merge de Crăciun într-o stațiune montană, dar cei mai mulți la noi în țară.