Actualitate

Cât au primit minerii în plus la avansul din luna aceasta

Chiar și o mie de lei au primit în plus față de luna trecută angajații Complexului Energetic Oltenia. O spune sindicalistul Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia. Acesta a subliniat că oamenii nu s-au plâns până acum de cât au încasat la avans și așteaptă să vadă exact și lichidarea ca să poată calcula fiecare salariat cât a primit în plus la salariu după ce a intrat în vigoare noul contract de muncă. 

 

Cel mai mic câștig, mai punctează Jan Popescu, este de 700 de lei. „Chiar îmi spunea un coleg că a luat un avans mai mare cu 900 de lei. Au fost avansuri și cu 1000 de lei mai mari față de luna trecută. Cea mai mică sumă netă pe majorarea salarială e cel puțin 700 - 800 de lei net”, a declarat sindicalistul Jan Popescu la Radio Infinit.

 

Jan Popescu a mai afirmat că, la jumătatea acestei luni, salariații vor primi lichidarea. Atunci își vor da seama exact cum a fost făcută și armonizarea salarială și care este câștigul lor după negocierile noului contract colectiv de muncă din acest an.

Vizualizări: 1,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: