Actualitate

Când primește Târgu Jiul distincția de la UNESCO

La finalul acestei luni, UNESCO va face marele anunț: operele de la Târgu Jiu intră în patrimoniul mondial. Din delegația României, va face parte și primarul municipiului, Marcel Romanescu. Edilul spune că unul dintre marile avantaje este că orașul va putea să atragă fonduri mult mai ușor. 

 

Târgu Jiul va fi pus, în sfârșit, pe harta mondială a turismului odată ce sculpturile lui Constantin Brâncuși vor fi incluse pe lista UNESCO.

„Pe 25 iulie, o să plec în India, la New Delhi, pentru primirea acestei distincții deosebite. E un mare moment pentru Târgu Jiu. Va fi pus pentru totdeauna pe harta universală a turismului și patrimoniului mondial”, a declarat primarul Marcel Romanescu. 

Momentul istoric vine cu multe responsabilități, dar și cu o serie de plusuri. „E un mare avantaj pentru municipalitate. Și când se repartizează bani de la Guvern, de la UE, Banca Mondială, când ai obiectivul în UNESCO, lucrurile se desfășoară mult mai rapid. Vom fi la alt nivel, va fi ca și când ai juca în Liga Campionilor. Ar putea atrage atenția turiștilor, în primul rând”, a mai adăugat Romanescu. 

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: