Actualitate

Când ar putea începe lucrările de consolidare a Prefecturii

Mai e de așteptat până când vor începe lucrările de reabilitare a Instituției Prefectului. Clădirea a fost scanată de experți din Cluj Napoca și proiectul pentru consolidarea monumentului istoric ar trebui să fie gata în cinci luni.

 

Lucrurile decurg greoi ținând cont că încă de anul trecut, după cutremure, a fost închis corpul vechi din Prefectură pentru că a fost grav afectat de seisme. 

 

Odată scanată clădirea, vor mai trece alte cinci luni până când va fi gata proiectul, apoi vor urma licitații și lucrările propriu-zise ar trebui să fie demarate abia anul viitor. Dar nu se știe exact când. 

Practic, reabilitarea clădirii are toate șansele să înceapă la doi ani de când aceasta a fost distrusă și se va mai degrada pe măsură ce va trece vremea și nu se intervine în niciun fel. 

“La sfârșitul lunii mai, un consorțiu din Cluj Napoca a câștigat licitația de proiectare în vederea executării lucrărilor de refacere a clădirii și de consolidare a clădirii. S-au prezentat experții de la aceste societăți, au scanat tot ce înseamnă clădirea administrativă. Urmează ca proiectul să fie realizat în cinci luni, după aceea urmează procedurile de avizare și de scoatere la licitație a execuției. Arhitectul urmează să ajungă la Târgu Jiu pentru a discuta despre anumite detalii ale proiectului. Anul viitor sperăm să putem avea scoase la licitație și execuția, consolidarea acestei clădiri”, a declarat prefectul de Gorj, Virgil Drăgușin.

 

De consolidarea monumentului istoric se va ocupa Compania Națională de Investiții. Până atunci, din Sala Maură, cea mai importantă din Prefectură, se alege praful cu fiecare zi. În urmă cu câteva luni, la mai bine de un an de la cutremur, nu se sinchisise nimeni să dea cu mătura în încăpere ori să scoată mobilierul masiv și vechi ca să nu se dărâme sub bucățile de tencuială care tot cad. 

 

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: