Actualitate

Când ar putea fi pus în funcțiune grupul 5 de la Rovinari

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că grupul 5 de la Termocentrala Rovinari ar trebui să funcționeze din această toamnă. În septembrie, va intra în probe, iar din octombrie, va începe să producă energie.

De mulți ani e în retehnologizare, iar în aceste lucrări s-au investit sume uriașe. “La  Complexul Energetic Oltenia este o altă investiţie importantă, Grupul 5 Rovinari, care în septembrie ar trebui să intre în probe şi de la 1 octombrie să avem producţie foarte importantă cu un grup modern”, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

În contextul în care nevoia de energie e tot mai mare mai ales în plină arșiță, ministrul Energiei a transmis că și grupul de la Ișalnița va mai rămâne în funcțiune.

„Zilele trecute s-au făcut eforturi deosebite pentru a putea pune în funcţiune echipamente, instalaţii vechi de zeci de ani, pentru a mai strânge zeci de megawatti sau sute de megawatti. În mod special Complexul Energetic Oltenia, unde până vineri vom putea funcţiona cu 5 grupuri şi jumătate, inclusiv Işalniţa. În special Valea Jiului, la Paroşeni, unde au folosit inclusiv munca manuală pentru a încărca cărbunele în termocentrale, pentru că au avut probleme cu echipamente din anii 1950 şi au găsit aceste soluţii”, a declarat Sebastian Burduja, după întâlnirea cu producătorii de energie.

Vizualizări: 1,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: