Social

Când ar putea ajunge în Gorj noi ambulanțe

Opt ambulanțe și șapte medici. De atât ar fi nevoie ca Serviciul de Ambulanță Gorj să funcționeze fără nicio problemă. În prezent, multe dintre salvări sunt depășite și ajung des în service. 

 

În ultimele săptămâni, odată cu temperaturile caniculare, și solicitările la 112 au crescut. Într-o singură zi, ambulanțele au avut aproape 90 de solicitări, spune directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Tiberiu Tătaru: “Serviciul de Ambulanță este solicitat la cote destul de ridicate. În perioada recentă, cu sărbătorile, weekendul trecut, am avut 87-90 de solicitări pe zi, ceea ce e destul de mult. Am pregătit un număr mare de echipaje să răspundem cât mai rapid la solicitări. Avem substații în toate orașele astfel încât putem ajunge într-un timp relativ scurt oriunde suntem solicitați”.

Tiberiu Tătaru a mai declarat la Radio Infinit că o salvare merge și 100 de mii de kilometri pe lună. De aici și uzura și nevoia de a ajunge des în service.

„Parcul nostru auto e relativ învechit. Ambulanțele noastre parcurg 100 de mii de kilometri pe lună ce duce la uzură marcată a mașinilor și de aici costuri suplimentare cu întreținerea și repararea acestora, așa că avem nevoie de ambulanțe noi. Avem promisiuni de la Ministerul Sănătății că spre finalul lui 2025 va trebui să primim ambulanțele de care avem nevoie. Am schimbat un motor cu totul la o ambulanță, ceea ce duce la costuri mari, dar nu avem ce face”, a mai declarat Tătaru. 

Tătaru a mai subliniat că ar mai fi nevoie de opt ambulanțe 4x4. 

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: