pamFLEȚI

Ca-n filmele cu proști, la Agricultură

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă în proporţie de 50% în acest an nu vor trebui să-şi plătească datoriile la bănci şi IFN-uri până pe 1 august 2025, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate pe 9 octombrie de Florin Barbu, ministrul agriculturii, potrivit ZF.ro. Dar cine sunt aceşti fermieri? Câte hectare sunt afectate de secetă? Câte au un grad de afectare de peste 50%? Nu ştim, spun atât reprezentanţii Ministerului Agriculturii, cât şi cei ai fermierilor. Astfel, întrebarea este: ce impact real va avea această ordonanţă?

 

„Suntem în curs de evaluare, nu ştim numărul de beneficiari potenţiali. Am întrebat membrii noştri, am întrebat la Ministerul Agriculturii, dar nu avem încă o situaţie reală“, afirmă Cristina Cionga, director adjunct în cadrul Asociaţiei Producătorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (APPR).

 

ZF a întrebat Ministerul Agriculturii „Câţi fermieri au fost afectaţi de secetă în proporţie de peste 50% şi se încadrează pentru amânarea ratelor până la 1 august 2025?“ şi „Ce suprafaţă a fost afectată şi care este gradul de afectare?“. Răspunsul ministerului a fost că aceste informaţii vor fi făcute publice atunci când vor fi disponibile.

 

Vizualizări: 868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: