Eveniment

Câmpul de la Stănești e scrum

Incendiile de vegetație lasă în urmă un dezastru. Câmpul din localitatea Stănești e făcut scrum. Vegetația uscată după o vară cu temperaturi record a luat foc rapid și totul a ars. 

 

 

"Tot câmpul de la Stănești este scrum ! 

Ajutăm cu forțe proprii ISU Gorj pentru limitarea pagubelor", scriu cei de la Aerodromul Barza care au postat pe Facebook și o fotografie din avion, în care se vede amploarea dezastrului. 

 

Alertă din cauza incendiilor de vegetație a fost și în satul Bâlta, din Runcu. Autoritățile au cerut noaptea trecută sprijinul voluntarilor. 

 

Si în Piatra Cloșani e o nouă zi de luptă cu flăcările. Accesul la nivelul solului e foarte dificil. Peste patru ore merg pe jos salvatorii să intervină terestru. Și azi intervin cele două elicoptere Black Hawk. "Misiunea este inca in dinamica!

Se intervine cu ambele elicoptere. Astazi au fost efectuate 45 de lansări pana in prezent.In acest moment incendiul este localizat, dar este influențat foarte mult de conditiile meteo. Speram ca vantul sa nu bata in continuare cu putere si sa reaprindă focarele. Vom trimite echipe de pompieri in recunoastere si speram ca in cursul zilei de azi sa finalizam interventia", a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Vizualizări: 875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: