Social

Campionat Național de Lupte Libere, în Turburea

Comuna Turburea a găzduit prima ediție a Campionatului Național de Lupte Libere! Evenimentul a atras actuali și foști sportivi din mai multe județe ale țării, iar autoritățile locale dau asigurări că vor face din această competiție una de prestigiu. 

 

„Noi am realizat în comuna Turburea una dintre cele mai frumoase săli de sport, din județul Gorj. Un al doilea pas a fost înființarea unui club sportiv, iar acum am găzduit Cupa Primăverii la Lupte Libere. Aproape 80 de sportivi, fete și băieți, au participat la competiția sportivă, iar cei mai buni dintre ei au primit premii și cupe. Norocul nostru este că selecționerul României pentru lupte libere este originar din comuna Turburea și a privit cu ochi buni idea noastră de a atrage tinerii spre acest gen de sport. Noi sperăm ca așa cu se știe despre Alexandru Motorga sau despre Constantina Diță, localitatea Turburea să mai dea și alte nume sonore în lumea sportului. În această primă ediție a campionatului, patru sportivi din Turburea s-au clasat pe primul loc”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

 

 

Printre cei care au susținut acest proiect se regăsesc și foști sportivi de performanță.  Costel Iancu, medaliat în sportul care l-a consacrat, actual vicepreședinte al Federației Române de lupte, Eugen Livezeanu, multiplu campion național și, nu în ultimul rând, legendarul Mircea Fometescu, un fel de părinte spiritual al luptelor din Gorj, în perioada postdecembristă.

 

Organizarea a fost de mare clasă. Au fost peste 200 de participanți. Premiile au constat în medalii, diplome și echipamente sportive. "Jos pălăria! Chiar dacă evenimentul a avut loc într-o comună, din punct de vedere organizatoric a fost impecabil", a declarat un participant la eveniment. "Am trăit să o vedem și pe asta, mulțumim administrației locale și tuturor celor implicați. Înființarea clubului ajută la dezvoltarea copiilor din comună", a spus un localnic. 

 

"Atât entuziasm și energie nu mi-a fost dat să văd de foarte mult timp", a subliniat unul dintre arbitri. 

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: