Ultima oră

Campioana României s-a impus greu la Târgu Jiu

 

CSM Târgu Jiu a pierdut jocul cu echipa campioană a României, CSM București, scor 25-28. Meciul a contat pentru etapa a 4-a din Liga FlorilorMol. Helena Paulo Gilda Simao a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 11 goluri! 

Programat la o oră total nepotrivită și în mijlocul săptămânii, meciul dintre CSM Târgu Jiu și CSM Bucureștia a adus totuși peste 1000 de spectatori în Sala Sporturilor, care au ținut să fie alături de handbalistele CSM Târgu Jiu la acest meci extrem de dificil, dar nu au ratat nici ocazia de a o vedea la lucru pentru ultima dată într-o partidă oficială la Târgu Jiu pe Cristina Neagu, care a anunțat că se retrage la finalul acestui sezon.

Cu puțin înainte de debutul meciului, clubul gazdă, prin intermediul coordonatorului secției de handbal, Dan Ilieș, a ținut să-i ofere Cristinei Neagu un mic cadou, drept mulțumire pentru întreaga ei carieră. Publicul gorjean a fost și el la înalțime. Cei prezenți în sala au scandat numele jucătoarei desemnată de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii.

Momentul a impresionat-o pe Helle Thomsen, antrenoarea echipei din București. La finalul meciului, într-o scurtă discuție cu Liviu Andrieș, Helle Thomsen a felicitat publicul de la Târgu Jiu și clubul gazdă pentru momentul dedicat Cristinei Neagu. 

Apoi, într-o liniște apăsătoare s-a ținut și un moment de reculegere în memoria unei legende a handbalului masculin din România, Valentin Samungi, campion mondial cu naționala României în 1970 și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1972. 

Spectatorii prezenți în sală au avut parte de un spectacol handbalistic de excepție oferit de cele două echipe, cu goluri spectaculoase, cu dueluri încinse pe ambele semicercuri, cu răsturnări de situație pe tabela de marcaj, cu o atmosferă incendiară în tribune, cu aplauze și ovații pentru Cristina Neagu, cu bucurie maximă la goluri marcate de elevele lui Liviu Andrieș.

Tot acest tabloul, demn de o ligă feminină cotată printre cele mai puternice din lume, a fost în anumite momente stricat de deciziile nu tocmai inspirate ale brigăzii de arbitri, majoritatea deciziilor au venit împotriva echipei din Târgu Jiu, iar publicul a sancționat vehement acest lucru. 

Ultima secundă a meciului a adus și cel mai frumos gol al meciului. Gilda Simao a șutat în forță, în vinclul porții adverse, fără șansă pentru portarul echipei oaspete. S-a terminat 25-28. La final de meci, publicul gorjean le-a apaludat și încurajat pe handbalistele noastre, pentru  modul în care au luptat contra campioanei. Au aplaudat-o și pe Cristina Neagu, iar mulți dintre fanii celei mai bune jucătoare din România au stat minute bune la rând pentru sesiunea de poze și autografe lângă un panou special amenajat de unul dintre sponsorii echipei din București. 

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Ne-au lipsit anumite momente ale jocului, atunci când am avut niște greșeli pe care nu trebuia să le facem, dar în comparație cu meciul de duminică, de la Craiova, astăzi am arătat mult mai bine. Asta le-am spus și fetelor în vestiar după meci.

De ce așa o schimbare totală de la un meci la altul. Bine, e normal să te motivezi cu cea mai bună echipă din țară, cu cele mai bune jucătoare, chiar din lume, Cristina Neagu fiind un exemplu, iar atunci clar motivația  este alta. În meciurile care ne interesează presiunea este destul de mare și intervin acele greșeli care ne trag în jos, iar acele momente sunt greu de gestionat.

În acest meci plecam cu șansa a doua și motivația a fost alta și atunci te poți lua la trântă cu ele, chiar dacă ai sau nu reușite. Dacă ai reușite este ok, așa cum am avut noi astăzi, pentru că am avut momente bune spre foarte bune, iar dacă nu au reușite, le ai împotriva unei echipe foarte bune, iar presiunea nu este la același nivel cu acele meciuri în care ai nevoie de puncte.

Probabil acea perioadă din finalul primei reprize și începutul reprizei secunde a fost momentul cheie, dar chiar și așa am revenit în joc, am ajuns la două-trei goluri de ele. Au fost acele momente cu decizii mai puțin inspirate în atac, dar și anumite decizii ale celor două arbitre, ca o părere personală, care au făcut să se întâmple ceea ce s-a întâmplat. Nu trebuie să dăm vina pe arbitraj, este total vina noastră pentru această înfrângere, dar trebuie să gândim pozitiv și să spunem că astăzi ne-am luat la trântă cu ele și cred că am făcut-o mai bine decât în meciul cu Rapid București.

Toată echipa s-a ridicat astăzi la nivelul celor de CSM București și le felicit și cred că și iubitorii de handbal din Târgu Jiu au fost încântați de ceea ce au văzut

Le mulțumim suporterilor care au venit alături de noi, ținând cont de ora la care s-a jucat. Ați văzut că datorită domnului David de la Artego i-am și îmbrăcat frumos. Chiar și antrenoarea de la CSM București a venit să ne felicite pentru ceea ce s-a întâmplat în sală. Chiar sunt mândru de ceea ce au făcut la începutul jocului când s-au ridicat în picioare și au aplaudat-o la scenă deschisă pe Cristina Neagu, una dintre cele mai emblemtice jucătoare. Merită acest lucru, iar modul în care s-au comportat suporterii arată că iubitorii de handbal din Târgu Jiu cunosc foarte bine fenomenul handbalistic. Îi așteptăm în continuare alături de noi”. 

 

FOTO GALERIE

 

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: