Anchetă

Campanie cu locuri de muncă inventate. Oameni mințiți că vor fi angajați!

Culmea minciunilor în campania electorală din Gorj. La Albeni, primăria minte oamenii că vor fi angajați. E acuzația adusă de social-democrați după ce mai mulți oameni s-au plâns că viceprimarul cu atribuții de primar, Cristinel Țîrcomnicu, de la PNL, le-ar promite oamenilor din comună că-i angajează la o societate privată din Târgu-Cărbunești. 

 

Scenariul a fost atât de bine pus la punct încât vicele a făcut și regii la telefon cu diverși oameni care n-ar avea nicio legătură cu fabrica unde le-au fost promise oamenilor locuri de muncă.

 

Fostul subprefect Anca Bordușanu a atras atenția asupra acestei manipulări și cere Poliției să intervină. "Primăria Albeni pretinde că face angajări la un investitor privat din zona Târgu Cărbunești. Este o înșelăciune ordinară să minți oamenii că de pe 26 iunie îi angajezi. Cer intervenția imediată a instituțiilor competente. Politicienii adevărați aduc investitori și oferă condiții, nu mint și manipulează", e mesajul transmis de Anca Bordușanu. 

 

 

"Au spus că este din zona Târgu-Cărbunești și merg pe o tactică lipsită de scrupule. De față cu oamenii, se sună o anumită persoană și i se spune: Domnule director, sunt cu X, știți, vă rog, angajați-o și de la celălalt capăt se spune: Da, sigur, o angajăm! O doamnă a sunat cetățenii din Albeni și li s-a spus: Veniți, că vă angajăm! Nu credeți! E un joc murdar. Mint oamenii, e o înșelăciune. Fac apel la organele abilitate să intervină în acest caz", a declarat Anca Bordușanu, la Radio Infinit. 

 

Faptul că se recurge la astfel de strategii josnice dovedește că, în campania electorală unii candidați sunt dispuși să ducă lucrurile până la limita penalului. Sursele noastre din anturajul companiei de la Târgu Cărbunești ne-au transmis că nu au fost contactați de nimeni și exclus să se se facă angajări prin telefon. "Investitorii sunt extrem de serioși, nici nu se pune problema de angajări prin recomandarea cuiva. Selecția personalului se face doar pe baza CV urilor, interviurilor și probelor practice. Niciun investitor nu își permite să debuteze cu stângul într-o afacere nouă, deci, ca atare, selecția angajaților se face pe criterii profesionale, nu pe ce spun unii în campanii electorale," declară surse de încredere din anturajul conducerii companiei din Târgu Cărbunești.

Vizualizări: 4,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: