Actualitate
Camerele care supraveghează depozitele de cărbune, defecte
Complexul Energetic Oltenia este nevoit să se judece cu firma care i-a livrat camere de supraveghere video, dar nu le-a înlocuit pe cele nefuncționale.
Contractul având ca obiect achiziţia de sisteme de supraveghere video depozite cărbune, proiectare, autorizare şi punere în funcţiune a fost încheiat în 2020.
Preţul contractului, respectiv preţul serviciilor prestate, a fost de 226.388 lei. Camerele video au fost montate în mai multe depozite de cărbune ale carierelor miniere.
Produsele furnizate prin contract au beneficiat de garanţie, iar perioada de garanţie acordată produselor a început de la data punerii în funcţiune şi a fost de 24 luni.
Firma furnizoare s-a obligat să înlocuiască pe cheltuiala sa produsele defecte, aflate în garanţie.
“Pe perioada garanţiei tehnice de 24 de luni au existat numeroase notificări atât în scris, cât şi telefonic din partea subunităţilor miniere unde au fost semnalate cazuri de nefuncţionare a camerelor de supraveghere video instalate, acestea nefiind soluţionate, deşi în unele cazuri reprezentanţii contractantului s-au prezentat la sediul subunităţilor, disfuncţionalităţile sistemelor fiind consemnate în procese-verbale încheiate între părţi, fără a fi înlocuite produsele defecte”, se arată în documentul de la instanță.
În luna septembrie a anului trecut, Directoratul CE Oltenia a dispus un control cu privire la funcţionarea/ nefuncţionarea camerelor de supraveghere din depozitele de cărbune.
Cele mai multe camere video funcționau fără probleme, dar, la un punct de încărcare în vagoane de la UMC Motru, camera nu era funcțională la data verificării, iar la Pinoasa funcționa o cameră din trei. De asemenea, la Jilț Nord și Roșia au fost găsite camere defecte.
Salariații CEO s-au plâns că reprezentanții firmei care a livrat camerele de supraveghere nu au venit să le repare sau să le înlocuiască, deși au fost solicitați.
Firma a fost notificată, dar nu a răspuns solicitării CEO, așa că a fost dată în judecată. “Obligă pârâta la remedierea neconformităților constatate în perioada de garanție, în sensul înlocuirii produselor defecte. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 450 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, este decizia luată în această lună de Tribunalul Gorj.