pamFLEȚI

Câinii cu ...politică în coadă

Scandalul câinilor fără stăpân a căpătat tentă electorală la Târgu Jiu. În loc să se pună la aceeași masă și să caute o soluție pentru siguranța oamenilor, dar și pentru ca animalele abandonate să fie sterilizate, microcipate și adoptate, oamenii politici arată cu degetul unul spre altul. Pe revolta iubitorilor de animale, pun gaz și politicienii care au mirosit o oportunitate perfectă să mai strângă câțiva admiratori înainte de alegeri. Propaganda este evidentă, ținând cont că anul acesta au fost eutanasiați sute de câini și în Sibiu, Timișoara...dar acolo nu a existat miza electorală.  

 

Întrebat despre situația câinilor care au fost eutanasiați în această lună la Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu a declarat că a fost ultima soluție. Câinii erau în adăpost de aproape un an și nimeni nu a vrut să-i adopte. Mai mult decât atât, au fost semnalate nenumărate situații cu atacuri ale câinilor fără stăpân asupra oamenilor. 

Legea spune că patrupezii se eutanasiază la 14 zile lucrătoare de la momentul în care au fost aduși în adăpost, dar la Târgu Jiu, decizia a fost amânată printr-o Hotărâre de Consiliu Local, în primă fază, la 28 de zile, apoi s-au mai pus încă 90. Pentru că nu mai era loc în padoc și încă erau câini pe stradă, s-a decis eutanasierea a 60 de câini. 

De valul de emoție după acest episod par să profite unii politicieni la maximum. “Dacă vrem să dezvoltăm orașul, trebuie să luăm măsuri. Turiștii vin să vadă obiectivele din oraș, nu câinii. Cele mai multe sesizări erau pe calea ferată de pe Calea Eroilor. Cu ce imagine vine un turist dacă e atacat de o haită de câini? Eu nu îmi mai doresc ca asociația să ajungă la astfel de măsuri. Dar protestele politice, unele dintre ele, pentru că e clar când introduci politicul într-un astfel de subiect, și cei care au dreptate și ar putea să vină cu soluții sunt decredibilizați. Când tu, Iulică Popescu, care ai fost prefect un an și nu ai făcut nimic în acest sens. Nici măcar o întâlnire. Problema câinilor fără stăpân e o problemă de 20 de ani. Acum, că vin campaniile electorale, facem proteste și strigăm: Jos, Romanescu! Pentru ce?”, e întrebarea lui Romanescu.

Vineri va avea loc protestul. Primarul le transmite celor care vor veni la manifestare să și adopte un câine. Așa ar face un bine și comunității. „Iulică cu toți prietenii care vin la protest, să adopte câte un animal. Atunci garantăm că mai preluăm 4-500 de câini din Târgu Jiu. Va fi o manifestare strict politică”, a conchis Marcel Romanescu.

Supărarea a fost și în curtea ONG-ului pentru protecția animalelor. În baza unor sesizări, cei de la Poliția Animalelor au descins și la padocul privat din zona CET pentru că există informații că atrocitățile comise acolo ar fi mult mai grave decât ce s-a întâmplat în adăpostul primăriei. 

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: