Social

Bustuchin: Proiecte importante, continuate cu bani de la rectificarea bugetară

 

Una dintre cele mai dezvoltate localități din județul Gorj, unde au fost atrase sume mari de bani, din fonduri europene sau naționale, așteaptă, ca pe o gură de oxigen, rectificarea bugetară! Este vorba despre comuna Bustuchin, unde numeroase proiecte au bătut pasul pe loc din cauză că primăria nu a avut banii necesari pentru cofinanțările pe care trebuia să le suporte.

„Este timpul să ne respectăm promisiunile făcute oamenilor”, afirmă primarul Ion Ciocea, acum, când s-a confirmat că vor veni bani de la Guvern.

La aflarea veștii că se va face o rectificare bugetară, în perioada următoare, autoritățile locale din comuna Bustuchin au răsuflat ușurate. Multe proiecte așteaptă să fie deblocate cu acești bani.

„Așteptăm și noi, ca toate celelalte primării, rectificarea bugetară. Avem foarte multe proiecte de dus la bun sfârșit și foarte multe promisiuni pe care le-am făcut oamenilor și pe care trebuie să le respectăm pentru că de asta ne-au acordat votul de încredere.

De exemplu, proiectele prin Programul Anghel Saligny nu pot fi încheiate dacă nu se vine cu parte de cofinanțare. În cazul celor sociale, banii europeni îi primești abia la sfârșitul investiției, deci trebuie să ai tu sumele necesare. În încercarea de a face rost de bani, noi am apelat și la bănci, însă birocrația este extrem de stufoasă, iar acum intenționăm să facem împrumut la trezoreria statului pentru proiectele prin PNRR, pentru că legea ne dă această posibilitate.

Rămâne de văzut și câți bani primim la rectificare, noi ne dorim să fie sume cât mai mari, însă suntem conștienți că banii trebuie împărțiți în mod corect la toată lumea”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

 

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: