Politică

Burduja dă noi asigurări că se bazează pe grupurile de la CEO. Îl mai crede cineva?

 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că, în această iarnă, Sistemul Energetic Național se va baza și pe grupul V de la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Capacitatea respectivă urmează să fie gata în perioada imediat următoare, iar asigurările ministrului vin, probabil, și din cauza faptului că, în această vară, CE Oltenia a salvat România din punct de vedere energetic. Totuși, nu este pentru prima dată când Burduja se ”gudură” pe lângă compania energetică, tocmai din această cauză vorbele acestuia nu reprezintă o garanție că situația se va schimba în această iarnă.

“Ne aşteptăm ca până la finalul anului să putem conta pe încă 330 de MW de la Grupul cinci Rovinari, un grup pe bază de cărbune care este în modernizare de mai bine de un deceniu şi pe care în sfârşit reuşim să-l finalizăm”, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

 

 

Se mândrește cu energia verde

 

În aceeași conferință, după ce a anunțat că se bazează pe grupul V de la Rovinari, Burduja a ținut să puncteze că România are în plus 500 de MW pe energie verde, în plus față de anul trecut. „Noi ne pregătim deja cu programul de iarnă. Am înaintat spre avizare celorlalte ministere Hotărârea de Guvern care defineşte modul în care România se pregăteşte pentru iarna ce vine. Din punctul nostru de vedere, condiţiile sunt similare cu cele de iarna trecută, cu menţiunea că avem nişte megawaţi în plus faţă de anul trecut, undeva la 400-500 de megawaţi energie verde”, a mai spus ministrul.

 

 

Vizualizări: 1,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: