Actualitate

Bunoaica și Tivig, invitați la CE Oltenia și dați afară

Complexul Energetic Oltenia a invitat miercuri sindicatele la o ședință pentru prezentarea noii variante a planului de restructurare. Deși de obicei erau invitați doar reprezentanții federațiilor sindicale care fac parte din comisia de negociere, de data aceasta a primit invitație scrisă și Sindicatul Solidaritatea 2011, cel care a inițiat protestul care durează de cinci luni în Piața Prefecturii.

Surpriză, ajunși acolo, Nicu Bunoaica și Vasile Tivig au fost dați afară. Nu la inițiativa administrației, ci a boșilor sindicali, cum îi numesc ei. 

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, este cel care ar fi cerut ca Bunoaica și Tivig să plece, pe motiv că nu fac parte oficial din comisia mixtă administrație - sindicate. Gafă!! Spunem gafă, fiindcă lipsa de transparență naște discuții.

Este ca și cum doar unele sindicate trebuie să afle detalii despre noul plan de restructurare, care va afecta mii de salariați.

Sindicatul lui Bunoaica a fost invitat la ședință și pentru că solicitase o audiență la managerul Daniel Burlan, pentru a discuta aspecte legate de aplicarea legii în baza căreia circa șase mii de salariați ai CE Oltenia se pot pensiona în următorii doi ani și jumătate. 

Este arhicunoscut că Bunoaica are unele ieșiri mai agresive, chiar deplasate uneori, însă faptul că-i este respins dreptul de a participa la dialog ca și reprezentant al unui sindicat nu face altceva decât să alimenteze tensiunile deja existente între sindicatele din minerit.

Vizualizări: 5,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: