antiVirale

Bucătari premiați la festival

Festivalul Sarmalelor de la Peștișani a strâns și în acest an zeci de pasionați ai gastronomiei tradiționale și sute de pofticioși. Vremea nu le-a pus bețe în roate organizatorilor care anunță că vor duce tradiția acestui festival mai departe. 

 

Pentru prima dată, pe lângă bucătării cu experiență au muncit cot la cot și zeci de copii. Cele mai delicioase preparate au fost premiate.

 

"Competiție foarte grea la concursul gastronomic de la Festivalul Sarmalelor și Piftiilor ”In memoriam Radu Ciobanu”, desfășurat duminică, 29 septembrie la Peștișani. Juriul a fost format din Maria Stoichin, gospodină a locului, Raul Ungureanu-chef la Pensiunea La Moară Peștișani (câștigător a 3 premii la edițiile precedente, inclusiv premiul special al juriului pentru Piftia de Caracatiță), Nicolae Davițoiu-Complexul Jaleșul Arcani și președinte Constantin (Dodo) Lătărețu. 

 

Pentru prima dată au participat la concursul gastronomic zeci de copii din localitate. În ”spatele” lor s-au aflat evident mămicile și cadrele didactice care și-au dat concursul pentru a convinge juriul să le dea notele cele mai mari. Rezultatele vorbesc, munca tuturor fiind răsplătită prin premiile câștigate. Ușor nu a fost nici la standul Bunicii Comunității Peștișani unde 20 de seniori ai comunei au pregătit preparate special pentru acest festival. 

 

Premiile au fost sponsorizate de Obștea Peștișani și au constat în vouchere Mertecom-produse de curățenie și igienă. Arapu Liliana-Premiul I Sarmale

Liceul Tehnologic „C. Brâncuși„ Peștișani-premiul I Piftie

Pensiunea Casa Brâncuși-Premiul II Sarmale

Centrul Școlar pt. Educație incluzivă Gorj-Premiul II Piftie

Bunicii Comunității Peștișani-Premiul III Sarmale

Asociația Fiii Satului Frâncești din Gorj-Premiul III Piftie

Kovacs Polina-Mențiune

Ciungu Gabriela-Mențiune

Casa Mitu-Mențiune

Terasa Nelu Cora-Mențiune

 

Școala primară și Învățământul primar Boroșteni-Premiul Special pt Cel mai frumos Stand+Premiul special acordat personal de președintele juriului, dl. Constantin(Dodo) Lătărețu", au transmis organizatorii. 

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: