La modă

Bucătăreasa care s-a mutat pe Transalpina cu tot cu ceaune

O bucătăreasă din Vâlcea s-a mutat pe Transalpina cu rulota și cu ceaunele. Maria Spinciu călătorește în toată țara și vrea să promoveze mâncarea sănătoasă și rețetele tradiționale. 

 

Maria Spinciu a lucrat mulți ani ca bucătar în Spania și în Italia, dar a vrut să revină acasă și să-și împlinească un vis: să călătorească prin toate zonele turistice din țară și să gătească la ceaun mâncăruri tradiționale. 

După ce a participat la mai multe târguri gastronomice prin țară, a fost la mare și acum a urcat la munte. La intrarea în stațiunea Rânca, Maria a oprit rulota și a pus ceaunele pe foc. "Visul meu e ca tinerii să guste preparatele care erau la bunici, fără adaos. Aţi văzut, am la dospit pâinica, pe care o pun pe grătar. Vreau să promovez gastronomia noastră, din toată ţara, fac fasole cu ciolan, carne la garniţă, tocan de oaie, tot felul de prăjituri, plăcintă cu brânză ca la Moldova", a spus Maria Spinciu.

Proiectul Mariei se numește „Întoarcerea la origini și la sănătate” și își propune să promoveze gastronomia tradițională, preparatele ciobănești, mâncarea sănătoasă. Următorul popas Maria îl va face în Vatra Dornei.

„Eu gătesc cârnații din topor din Vâlcea în multe feluri, însă de departe cea mai apreciată rămâne iahnia de fasole, căreia acești cârnați îi dau un gust unic, toată lumea îi caută, prin toată țara pe unde merg”, a mai spus Maria.

 

Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: