Social

Bucătar în Franța, obligat să gătească la Rovinari

Un gorjean care muncește ca bucătar în Franța va fi nevoit să presteze muncă în folosul comunității la o grădiniță din Rovinari.

Asta după ce s-a urcat băut la volan, a suflat în etilotest, dar apoi a refuzat recoltarea de probe biologice, la spital.

Fapta s-a petrecut într-o noapte din martie anul trecut, când bărbatul circula băut pe Bulevardul Constantin Brâncuși din municipiul Tg-Jiu. Avea o alcoolemie de 0,47 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu – Secția UPU, unde, la solicitarea expresă a agenților de circulație, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul, în Franța fiind, și-a recunoscut fapta în fața instanței prin declarație notarială. Totodată, acesta și-a exprimat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat și va fi necesar. Astfel, Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat la începutul acestei luni la opt luni închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității la Școala Generală nr. 1 Rovinari sau la Gradinița cu Program Prelungit Rovinari. Sentința din 2 iunie nu este definitivă.

Vizualizări: 4,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: