Diaspora
Bruxelles-ul devine epicentrul unei crize globale. De ce conducerea UE sădește panică?!

Uniunea Europeană este în plină derută! În loc să își îndrepte atenția spre soluții diplomatice și să sprijine negocierile de pace, liderii europeni vorbesc despre război și îndeamnă cetățenii să se pregătească pentru „ceva mai rău”. Într-o mișcare care pare să sfideze orice logică și rațiune, UE cere ca fiecare gospodărie din cele 27 de state membre să aibă pregătite truse de supraviețuire pentru cel puțin 72 de ore – o măsură ce sădește panică și nesiguranță.
Comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Hadja Lahbib, a declarat în urmă cu câteva zile, că această inițiativă face parte dintr-o „strategie de pregătire” care include recomandarea unor obiecte esențiale precum apă îmbuteliată, batoane energetice, lanterne și documente de identitate rezistente la apă. Deși se prezintă drept o măsură preventivă, această „pregătire” subliniază doar o realitate sumbră: temerile legate de posibilitatea unui conflict mondial devin tot mai concrete.
Această retorică a UE este departe de a fi o reacție rațională la situația din Ucraina. În timp ce administrația Trump poartă negocieri intense pentru a încheia războiul și a aduce pacea între Rusia și Ucraina, Bruxelles-ul pare hotărât să mențină conflictul. Liderii europeni nu doar că susțin sancțiuni economice și furnizarea de arme Ucrainei, dar acum îndeamnă și cetățenii să se pregătească pentru ce e mai rău. În loc să joace rolul de mediatori și să sprijine pacea, aceștia contribuie la perpetuarea unui cerc vicios al violenței.
Mai mult decât atât, Uniunea Europeană pare să fie tot mai mult sub influența unor forțe externe, cu o retorică globalistă care adâncește diviziunile interne și afectează grav suveranitatea statelor membre. „Bruxelles-ul a devenit un ospiciu al puterii globale, un loc unde deciziile nu se mai iau în interesul cetățenilor europeni, ci în slujba unei agende ascunse”, spune un analist politic. Ursula von der Leyen, simbol al acestei administrații, este adesea văzută ca un „mărionetă” a unor interese financiare care nu au nimic în comun cu realitățile și nevoile europenilor.
Este clar că această pregătire pentru război, alimentată de frică și neliniște, nu este soluția. Cei care ar trebui să protejeze pacea și stabilitatea europenilor sunt, de fapt, cei care încep să apese pe accelerația unui conflict global. Dacă Uniunea Europeană continuă pe această cale, viitorul său și al țărilor membre ar putea fi marcat de o instabilitate imensă.
În loc de truse de supraviețuire, Europa are nevoie de lideri care să pună accent pe pace, înțelegere și reconstrucție. Dacă nu se schimbă nimic în abordarea Bruxelles-ului, viitorul va aduce nu doar un război prelungit, ci și o prăbușire a încrederii în instituțiile europene.
Vizualizări: 1,887