Social

Brâncuși ajunge în UNESCO: E o veste extraordinară!

Veste mult așteptată! Operele lui Brâncuși vor intra în UNESCO. Procedura s-a finalizat și experții de la Paris au decis că sculpturile titanului de la Hobița vor intra în Patrimoniul Mondial. Distincția va fi oferită în iulie, în India. 

 

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgu Jiu. Marcel Romanescu a confirmat că informația a fost transmisă de Ministerul de Externe. „Am primit o veste extraordinară: S-a finalizat parcursul nostru pentru intrarea în Patrimoniul UNESCO. Adică suntem în Patrimoniul UNESCO. Mai rămâne în iulie să ni se înmâneze această distincție. Festivitatea va fi în India, la Mumbai, unde ni se va decerna această distincție. Informația este oficială. A fost primită de la Ministerul de Externe”, a spus primarul Marcel Romanescu.

 

Includerea operelor lui Brâncuși în Patrimoniul Mondial înseamnă și o monitorizare mai atentă, dar și un mare câștig pentru municipalitate. „Impactul va fi foarte puternic din moment ce pui pe harta lumii patrimoniul lui Brâncuși, cu operele inestimabile. Cu toate atacurile mizerabile din ultimii patru ani, cu tot ce au făcut să nu se realizeze acest lucru, oamenii de specialitate au apreciat acest lucru. Împreună suntem oameni de bună credință. Le-am promis un singur lucru, că în fața Hotelului Gorj și pe Calea Eroilor nu vor mai fi mașini parcate”, a mai declarat primarul Marcel Romanescu la Radio Infinit.

 

Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: