Ultima oră

Bogdan Croitoru, CSM Târgu-Jiu, noul campion național în proba de 200 de metri!

 Atleții juniori de la CSM Târgu Jiu s-au întors de la Campionatele Naționale de atletism U16 de la București, cu două medalii. Bogdan Croitoru, component de bază al echipei de fotbal U17 a CSM Târgu Jiu, a devenit campion național în proba de 200 de metri și vicecampion național în proba de 100 de metri! Aproape de podium a fost și Mario Dodescu, care s-a clasat pe locul 4 la săritura în lungime. 

Arena “Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit timp de două zile, pe 13 și 14 iulie 2024, Campionatele Naționale de atletism pentru categoria de vârstă U16, o reuniune atletică extrem de importantă destinată tinerilor atleți din România. Sute de juniori din toată țara au intrat în lupta pentru medalii. Printre ei s-au numărat și gorjenii Bogdan Croitoru, Mario Dodescu, Andrei Vintilescu șiGiuliano Ganțolea, toți cu evoluții foarte bune la acest campionat. Cei 4 sunt componenți ai echipei de fotbal U17 a CSM Târgu Jiu, formație pregătită de Sorin Vintilescu șiIon Bură.

Așa cum spunea profesorul Ion Bură la precedentulinterviu, printre cei care au performat la acest campionat s-a numărat și Bogdan Croitoru, component al echipei de fotbal U17 a CSM Târgu Jiu. Sportiv polivalent, Bogdan a avut o evoluție senzațională la Campionatul Național U16 din acest weekend. Acesta a intrat în concurs la 100 de metri și 200 de metri, dar și la săritura în lungime. Prima zi de concurs a adus bucurie în cadrul delegației CSM TârguJiu, după ce Bogdan Croitoru a reușit să-și adjudece titlulde vicecampion național în proba de 100 de metri, cu 11 secunde și 40 de sutimi, fiind devansat cu doar 3 sutimi de câștigătorul probei.

În ceea de a doua zi de concurs, recitalul rezultatelor bune pentru delegația CSM Târgu Jiu a continuat. Bogdan Croitoru a luat startul în proba de 200 de metri, pe care a reușit să o câștige, devenind campion național la categoria U16. Atletul gorjean a a reușit o performanță impresionantă, 22 secunde și 83 de sutimi, care demonstrează nivelul ridicat al competiției și determinarea spotivului gorjean, care și-a depășit performanța de luna trecută. În plus, Bogdan a obținut și un loc 5 la săritura în lungime, după un salt de 6,02 metri.

Foarte aproape de podium a fost și Mario Dodescu, care a concurat la săritura în lungime. Mario a înregistrat un salt de 6,12 metri, rezultat care l-a plasat pe locul 4.

După rezultatele excepționale de la București, profesorulIon Bură și-a felicitat sportivii.

Ion Bură, antrenor secția atletism CSM Târgu Jiu: ”Un nou weekend excepțional pentru atleții CSM TârguJiu. În competiția de la București, sportivii noștri au demonstrat o bună pregătire sportivă, au demonstrat căau valoare și au primit aprecieri din partea specialiștilor înatletism. Pentru Bogdan Croitoru este un nou rezultatexcelent, peste cel de luna trecută, ceea ce arată o creștere a sportivului nostru de la o competiție la alta. Este pe un drum bun, care ne dă speranțe în privințaurmătoarelor competiții. Vreau să-l felicit pe Bogdan pentru rezultatele sale, dar și pe ceilalți băieți de la clubulnostru, care au avut o evoluție bună la acest campionat”.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: