Social

Bisericile din Târgu Jiu, pline de credincioși

Bisericile din municipiul Târgu Jiu s-au dovedit neîncăpătoare pentru credincioșii care au luat parte la slujbele oficiate de preoți. Oamenii s-au rugat, au aprins lumânări și au avut ocazia să parcurgă „Drumul Crucii”.

 

Denia de joi seara este una dintre cele mai importante denii din Săptămâna Patimilor. Este denumită „Slujba Înfricoşătoarelor Patimi“ şi cuprinde 12 fragmente din Sfânta Evanghelie în care sunt rememorate suferinţele Fiului Domnului. Pe parcursul slujbei, preotul scoate din altar, în mijlocul bisericii, Sfânta Cruce, un prilej pentru credincioşi să parcurgă Drumul Crucii.

„Am venit împreună cu soțul și cei doi copii să ascultăm slujba și să ne rugăm. Este un bun prilej să ne îndreptăm gândurile noastre spre credință, să fim mai buni și să ne aplecăm spre nevoile celor mai puțin norocoși ca noi”, a afirmat o târgujiancă. 

Mâine se va marca denia de vineri seara, cea care simbolizează momentul înmormântării Domnului. Preoţii şi credincioşii cântă prohodul Domnului, după care înconjoară biserica ducând Sfântul Epitaf. Acesta este un ritual prin care se marchează ducerea la groapă şi înmormântarea trupului lui Iisus și atrage an de an credincioșii la slujbă. 

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: