Actualitate

Beneficii pentru datornicii la stat. Condiții

 

Guvernul va șterge 50% din datoria principală și dobânzile și penalitățile pentru persoanele fizice care au datorii sub 5.000 lei și aleg să le plătească, arată cea mai recentă formă a ordonanței privind „amnistia fiscală”. Iar pentru persoanele care au datorii mai mari de 5.000 lei, Guvernul va șterge 25% din principal și accesoriile, pentru cei care aleg să le plătească.

În ce privește firmele cu datorii, acestea pot beneficia de amnistie integrală a dobânzilor și penalităților dacă plătesc datoria.

De asemenea, firmele care nu înregistrează datorii vor primi din oficiu, adică automat, o bonificație de 3% din impozitul pe profit sau venit (microîntreprinderi) la termenul scadent de plată.

Dacă își plătesc datoriile, persoanele fizice și firmele pot beneficia de următoarele măsuri:

Pentru persoane fizice: anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor, indiferent de valoarea debitului, dacă este plătită datoria; anularea unui procent de 50% din principalul restant la data de 31 august 2024, dacă valoarea datoriilor este mai mică sau egală cu 5.000 lei; anularea tuturor accesoriilor; anularea unui procent de 25% din principalul restant la data de 31 august 2024, dacă valoarea datoriilor este mai mare de 5.000 lei. anularea tuturor accesoriilor

Pentru firme: anularea tuturor dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor, indiferent de valoarea debitului, dacă este plătită datoria până la data de 25 noiembrie; bonificație de 3% din impozitul pe profit anual/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, în cazul în care aceste impozite au fost declarate și achitate integral. Bonificația va fi acordată automat, din oficiu, dar va compensa alte impozite și taxe datorate în anul 2025.

Vizualizări: 429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: