Eveniment

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au început pregătirile pentru sezonul 2024-2025

 

CSM Târgu Jiu s-au reunit luni, 26 august, și-au început pregătirea pentru sezonul 2024-2025 din Liga 1 de Baschet Masculin. Antrenorul grec Gannis Damalis a sunat adunarea și a efectuat primul antrenament în formulă completă. La reunire au fost prezenți jucătorii care au semnat prelungirea angajamentelor, dar și baschetbaliștii care au semnat în această vară cu gruparea gorjeană.

Grecul Giannis Damalis va conduce echipa în Liga 1 de Baschet Masculin, cu obiectiv promovarea în Liga Națională. Tânărul antrenor grec, de doar 36 de ani, a semnat cu gruparea gorjeană pentru următoarele două sezoane, dacă echipă promovează în Liga Națională. A antrenat în Cipru (Apoel), Qatar (Al Sadd) și Grecia (Iraklis și Gefyra). 

Jucătorii nooștrii s-au reunit luni după-amiază la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, în noua formulă. Au fost prezenți Camil Berculescu, Andrei Bărăgan, Flavius Toropu, Alexandru Mitu și Adrian Vaida, jucători care au făcut parte din lotul gorjean și în sezonul trecut și care și-au prelungit înțelegerile, Alexandru Berca, revenit la echipă, dar și noile achiziții: Luca Cârstea, Modibo Diaby, Khydarius Smith și Kaleb Higgins. Alături de aceștia au fost cooptați în lotul de seniori și juniorii Ștefan Vaida, Rareș Duca, Octavian Badea și Albert Vlădulescu.

Cât priveşte staff-ul tehnic al echipei gorjene de baschet masculin, acesta este alcătuit din Giannis Damalis(antrenor principal), Răzvan Bratoloveanu(antrenor secund), Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic), și Claudiu Alionescu – director tehnic.

Claudiu Alionescu, director tehnic echipa de baschet CSM Târgu Jiu: ”Este primul antrenament în formulă completă. Au ajuns la Târgu Jiu și ultimii jucători-adiție pentru noi în acest sezon, cei doi jucători americani și am început, practic, pregătirea, presezonul pentru campionatul ce urmează să se desfășoare. Încă așteptăm să vedem exact forma de desfășurare a campionatului însă nu mai putem amâna demararea pregătirii.

Am decis cu domnul antrenor ca de luni să începe programul de pregătire. Avem două adiții de jucători străini, Kaleb Higgins și Khydarius Smith, doi jucători rookie, care sunt pentru prima oară în Europa. De asemenea, am reușit două transferuri de jucători români importanți, zic eu, Luca Cârstea de la Focșani și Modibo Diaby de la Vâlcea. De asemenea, Alex Berca a revenit la noi și a dorit să pună umărul la relansare, și a carierei lui, dar poate duce și echipa din nou pe prima scenă a baschetului românesc.

Ca prelungiri de contracte avem Camil Berculescu, Andrei Bărăgan, Adrian Vaida, Flavius Toropu și Alexandru Mitu. După cum vedeți, avem și jucători juniori care au făcut joncțiunea cu lotul în această perioadă. Sperăm că se vor adapta cât mai repede„.

CUPA ROMÂNIEI 

În așteptarea noului format de competiției din Liga 1, CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarul din prima fază a Cupei României. Baschetbaliştii gorjeni vor da piept în primul tur, pe teren propriu, cu CSM Petrolul Ploiești. Turul 1 se dispută într-o singură manșă, pe data de 9 septembrie 2024.

 

Galerie foto

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: