Politică

Banii contra vot înseamnă pușcărie. Aviz, amatorilor!

Se încinge lupta electorală. Primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, face dezvăluiri ce s-ar putea lăsa cu dosare penale. Edilul spune că are semnale că unii adversari politici nu vor juca cinstit în ziua alegerilor și că ar fi dispuși să ofere chiar și bani în schimbul votului. Birău nu a dat nume, însă le-a transmis contracandidaților care vor să joace murdar să se abțină de la astfel de ilegalități.

 

Oamenilor, Birău le-a transmis să voteze cum cred ei fără să se lase infleunțați de promisiunile electorale. „Avem semnale și îi sfătuiesc să se abțină pentru că alegătorii trebuie să voteze corect, iar cei care încearcă să obțină voturi prin alte mijloace sigur că nu au gânduri prea bune în momentul în care ar putea să ajungă într-o anumită funcție, poate doar să recupereze lucrurile oferite să obțină acele posturi. Promit diverse lucruri, dar e problema lor”, a spus Dănuț Birău la Radio Infinit.

Cu toate acestea, edilul speră ca alegerile să decurgă fără probleme. „Mă aștept ca lucrurile să decurgă într-un mod normal cu toate că e posibil ca anumiți adversari electorali să încerce să ajungă la votul alegătorilor și prin mijloace mai puțin ortodoxe, dar este treaba lor și a celor care sunt abilitați să descopere aceste lucruri. Noi, PSD, vom face o campanie responsabilă în continuare. Sperăm ca duminică, un număr cât mai mare din cei care vor veni la vot să ne ofere sprijinul și Târgu-Cărbunești să rămână cu un primar PSD și majoritate PSD în Consiliul Local ca să poată duce proiectele mai departe”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești.

 

Partea proastă e că nu e singura localitate unde sunt astfel de semnale. Pentru că astfel de semnale ajung și la noi. Oamenii din mai multe zone spun că unii candidați le-au promis sau chiar oferit deja diverse sume de bani doar să-i voteze. Chiar și-așa, nu vor ajunge în funcțiile pe care le țintesc. Rămân și cu buzunarele goale și mai riscă și un dosar penal pentru că, da, e mită electorală, iar banii contra vot înseamnă pușcărie. Aviz, amatorilor!

Vizualizări: 1,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: