Actualitate

Banii CEO, 70 de milioane de euro, se duc la Craiova într-o gaură neagră. Se pregătește închiderea completă a companiei din Gorj

 

Nu se înțelege exact cum o companie de stat, Complexul Energetic Oltenia,  cu un picior în groapă, cu un plan de restructurare care-i va aduce la închiderea, poate să împrumute o altă societate a statului, în condițiile în care CEO, la rândul lui, a primit un ajutor de stat pentru a-și putea plăti certificatele de carbon. Ei bine, uite că se poate, anunță deputatul Radu Miruță, lider al USR Gorj, care dezvăluie că afacerea este deja semnată, iar 70 de milioane de euro vor lua drumul Electrocentrale Craiova, fostă sucursală a CEO, pentru plata certificatelor CO2. 

Să înțelegem, CEO împrumută Electrocentrale Craiova cu 70 de milioane de de euro, cât să-și poate achiziționa societatea doljeană certificatele CO2, în condițiile în care și CEO, incapabil să plătească acest bir,  a primit bani de la stat – contra restructurare - tocmai pentru a-și cumpăra certificatele de carbon. 

Iată declarația parlamentarului: ”Gata, au semnat. Au semnat ca CE Oltenia să împrumute din nou 70 milioane euro către Primăria Craiova (societatea care da caldura in oraș). Bani niciodata adusi inapoi.

Gorjul tocmai a fost iarăși  luat de prost. Aceeași rețetă, aceiași actori. Banii niciodată inapoi.

Acum câțiva ani, CEO a mai dat o dată Craiovei cărbune în valoare de 50 de milioane euro. Craiova și-a băgat societatea aia în faliment, CEO nu a mai recuperat nimic. Acum, se reia fix aceeași metodă: Craiova și-a înființat o nouă societate după ce aia veche și datoare a fost falimentată, noua societate vine la CEO să ia 70 de milioane de euro, n-are de unde să ii dea înapoi, intră iarăși în faliment.

CEO trebuie să achite pentru el certificatele de carbon pentru a putea produce energie pe viitor. În loc să facă asta, dă banii pentru asta către Primaria Craiova. E încă o dovadă că ăștia merg înainte cu inchiderea completă a CEO după alegeri. Pârjolesc tot și în fața și în spatele lor.

Cum s-a ajuns aici? Olguta Vasilescu s-a dus la Ciolacu să-i spună că n-are bani de apă caldă și vine iarna. Ciolacu a sunat la ministrul PNL de la Energie și i-a dat ordin ca CE Oltenia să dea din Gorj banii pentru Craiova. Burduja a încuviințat cu capul plecat și-a faultat Gorjul.

Că alții își văd de interesele lor, e lăudabil pentru ei.

Dar unde-s ai noștri din Gorj care fac parte tot familia astora din PSD-PNL și care aveau obligația să apere județul? Unde-s domnii Weber și Iordache, cei care ar fi trebuit să se pună de-a doua, să oprească ceea ce PSD Dolj a cerut. Nicăieri. Cum care Olguța? Cea care a ajuns vicepreședinte PSD național. Si ea și soțul, ambii din Dolj, cât timp din Gorj nu e nimeni în conducerea națională a PSD.

Cum care Iordache? Cel care merge si face poze cu Burduja din două în două săptămâni. Doar poze, că după fiecare vizită, Gorjul e faultat de PNL. Pare ca Burduja îi dă o poză lui Iordache, pentru care ia la schimb milioane din Gorj pentru ca cel din poză, de dragul pozei, tace mâlc”, a mai precizat Radu Miruță.

Deputatul solicită liderior PSD si PNL un răspuns oficial în ceea ce privește situația expusă mai sus: “70 milioane de euro dați de CEO la Craiova, distribuiți la 8.000 de angajati, ar însemna 8750 de euro pentru fiecare angajat. Dar în loc să-i dea oamenilor, în loc să investească în companie, Weber și Iordache îi dau degeaba celor din Dolj, iar aici închid taraba.

Le solicit public domnilor Weber si Iordache să comunice cetățenilor județului Gorj ce demersuri concrete au făcut pentru ca nedreptatea semnată sâmbătă să nu se fi întâmplat!’

Vizualizări: 7,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: