La modă

Bani pentru ochelari. Voucher de 2.500 de lei

 

Noua facilitate acordată de stat îi vizează pe salariații ICCJ. Aceasta constă în acordarea de vouchere, în valoare de 2500 lei, pentru achiziționarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact, pe baza unei prescripții medicale emise de un oftalmolog.

De voucherele pentru achiziționarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact vor beneficia angajați din Înalta Curte de Casație și Justiție, anunţă Romania TV.

Decontarea pentru preschimbarea lentilelor necesare corecției vizuale va fi disponibilă în cazul modificării diagnosticului inițial.

În situația în care diagnosticul oftalmologului rămâne neschimbat, decontarea pentru preschimbarea ochelarilor de vedere se va face o dată la doi ani.

În aceea ce-I privește pe restul angajaților de la stat, autoritățile și instituțiile publice vor deconta angajaților ochelari sau alte dispozitive de corecție speciale în limita sumei de 500 de lei / persoană, potrivit ordonanței adoptate de Guvern, în luna mai, la scurt timp după ce a fost pusă în dezbatere. Măsura se vrea un răspuns la o decizie mai veche a Curții de Justiției a Uniunii Europene (CJUE), dar și o protejare a resurselor financiare ale statului de pretențiile prea mari ale lucrătorilor de la stat. O chestiune criticabilă e că nu s-a oferit nicio explicație pentru modul cum s-a ajuns la suma de 500 de lei ca plafon de decontare.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: