Actualitate

”Băieții deștepți” au pus ochii pe Cariera Peșteana și perimetrul de la Seciuri

Închiderea Complexului Energetic Oltenia ar putea fi benefică pentru jucătorii de pe piața de energie și afaceriștii speculanți din județul Gorj. Unii dintre ei și-au făcut planuri despre ”prinderea” unor lucrări de închidere la perimetrele miniere, în timp ce alții stau la pândă pentru a pune mâna pe carierele care adăpostesc ”aurul negru” al Gorjului. Printre perimetrele pe care și le doresc oamenii de afaceri se află și cel de la Seciuri care zace de mai mulți ani neexploatat.

 

 

„Pe locul doi la exportul din județul Gorj este cărbunele. Sunt acele microcariere care exportă și este culmea că exportă și un cărbune superior din punct de vedere al puterii calorice față de Complexul Energetic Oltenia. Ei pot, dar CEO nu poate. Este foarte profitabilă această activitate și știu că există un interes pentru perimetrul de la Seciuri pentru că acolo este un strat de lignit foarte bun”, a anunțat Giorgi.

 

Perimetrul de la Seciuri nu este singurul pe care au pus ochii băieții deștepți din minerit și energie. Pe lista acestora se mai află și Cariera Peșteana, perimetru care s-ar afla în atenția lui Iordache, conform lui Giorgi. „Știu că se așteaptă închiderea Carierei Peșteana și Ion Iordache are utilajele deja pregătite. O să vedeți după ce se va închide această carieră. Aceste informații circulă”, a mai spus fostul supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia, Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 3,874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: