Actualitate

Avertismentul minerilor: Ne-am pierdut răbdarea și încrederea

Minerii și energeticienii din Gorj vor merge în număr mare la protestul anunțat la începutul lunii viitoare în București. Mișcarea e organizată de Federația Națională a Muncii și se alătură acesteia și alte sindicate. Cei de la SMEO, de exemplu, au anunțat că participă și ei cu 50 de oameni, dar nu exclud nici greva generală dacă nu vor fi băgați în seamă la Guvern. 

 

Protestul va fi pe 3 octombrie. „Ne vom deplasa la București cu 50 de colegi doar din SMEO, urmând ca în funcție de desfășurarea acestui protest să luăm deciziile care se impun. Minerii și energeticienii și-au pierdut răbdarea și încrederea în clasa politică. Ne-am săturat de minciuni și suntem dispuși la orice sacrificiu. Dacă Sistemul Energetic are nevoie de noi, trebuie să fim respectați”, a spus Jan Popescu la Radio Infinit.

Jan Popescu a spus și care sunt principalele revendicări pe care le vor striga la ușa Guvernului. Cea mai arzătoare este amânarea planului de închidere a mineritului.

 „Vom solicita urgentarea demersurilor privind prelungirea duratei de viață a CEO prin decalarea termenelor de închidere a energie pe bază de cărbune. Vom solicita definirea sintagmei rezervă de capacitate și modalitatea prin care salariații CEO vor fi plătiți pentru că stau la dispoziția Sistemului Energetic Național. Vrem să vedem clar stipulat acest lucru. Vom solicita modificarea Legii Pensiilor prin îndreptarea acelei nedreptăți făcute colegilor mei mineri și energeticieni care își desfășoară activitatea în condiții vitrege și cărora legiuitorul nu le-a recunoscut acest drept când au calculat veniturile”, a mai subliniat sindicalistul.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: