antiVirale

Aurora Boreală, vizibilă și în Gorj. Foto!

Aurora boreală a surprins România cu nuanțe roșiatice spectaculoase, datorită unei furtuni geomagnetice de clasa G4, fiind admirată și fotografiată de pasionații din întreaga țară. Fenomenul a fost observat și pe cerul județului Gorj.

 

Imaginile impresionante au inundat rețelele sociale.

 

"După erupțiile solare majore din 8,9 și 10 octombrie, impactul CME a ajuns la Pământ, vântul solar a depășit 800 km/s iar Aurora a coborât până la latitudinea de 40", scriu cei de la Oltenia Weather Alert, care au postat pe Facebook și câteva fotografii cu fenomenul spectaculos.

 

Aurora boreală a oferit din nou un spectacol impresionant pe cerul României, în noaptea de 10 octombrie 2024. Fenomenul a fost posibil datorită unei furtuni geomagnetice puternice de clasa G4, conform Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă. Fenomenul a fost observat în aproape toate județele țării, iar nuanțele roșiatice care au colorat cerul au captat atenția pasionaților de fotografie, care au ieșit cu aparatele pregătite să surprindă magia luminilor.

 

 

Aurora boreală a început timid după ora 21:00, dar s-a intensificat rapid, oferind o activitate remarcabilă înainte și după miezul nopții. Specialiștii au comparat această activitate cu cea din mai 2023, care a fost considerată istorică. Există chiar șanse ca aurora să fie vizibilă și în zilele următoare, scrie Pro TV. 

 

Pentru a observa acest fenomen natural fascinant, este recomandat să te îndepărtezi de lumina orașelor și să te îndrepți spre zone mai întunecate, cum ar fi parcurile. De obicei, nuanțele de roșu sau verde nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar pot fi surprinse cu ajutorul camerelor.

Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: