Actualitate

Au rămas fără acces la dispensar

Situație încurcată în comuna Bâlteni, din județul Gorj. O localnică stabilită de mulți ani în Canada a obținut în instanța de judecată terenul din curtea dispensarului din comună. Cei trei medici de familie care lucrează aici au acte doar pe clădire, nu și pe teren. După proces, la fața locului a venit un executor judecătoresc să pună în aplicare sentința și așa a dispărut accesul către cabinete. 

 

 

„Situația e de-a dreptul revoltătoare. Ce justiție e asta? Să rămână cinci mii de oameni fără asistență medicală? Medicii vor fi nevoiți să scoată mesele să consulte oamenii la poartă. Chiar nu e nicio soluție”, a spus Ion Tudor, cel care a sesizat această problemă în spațiul public.

Primarul comunei a confirmat această situație. A declarat că se fac demersuri pentru ca medicii de familie să fie mutați în Căminul Cultural din localitate, dar că aceste demersuri sunt de durată pentru că trebuie obținute avize de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. femeia care a obținut terenul din jurul dispensarului în instanță e trecută de 80 de ani și locuiește în Canada. Deși a fost dată o sentință judecătorească definitivă, autoritățile speră să medieze această situație și oamenii să vină în continuare la dispensar și noul proprietar să le ofere medicilor o cale de servitute să poată ajunge în clădire. 

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: