Actualitate

Au rămas cu pagubele

Localnicii din Turceni și din Ionești, care s-au ales cu pagube importante după furtuna cu grindină de acum câteva săptămâni au rămas cu stricăciunile. Mulți nu aveau casele asigurate și nici culturile. Cum grindina a distrus tot, oamenii nu au decât să facă reparațiile cu bani din buzunar. 

 

Casele, gardurile, grădinile de legume, pomii fructiferi sau culturile agricole au fost ciuruite de bucățile mari de gheață. Oamenii spun că nu au mai trăit așa ceva. „Am 70 de ani, dar așa ceva nu am mai trăit până acum. Erau bucăți de gheață și cât pumnul. Au ciuruit totul. Casa e distrusă de gheață. Are numai găuri în tencuială. Acoperișul a fost la fel. Am schimbat țiglele să nu-mi plouă în casă. Gardul, la fel, e bombardat. De grădini nu mai vorbesc, totul e distrus”, a spus un localnic din Turceni. 

Și în comuna învecinată, în Ionești, e aceeași situație. Oamenii nu au primit niciun fel de sprijin de la autoritățile locale. „Nu a venit nimeni să ne întrebe ce s-a întâmplat, ce pagube au fost. Nimic. Au trecut alegerile, or veni peste patru ani să afle. Nu ne supărăm pe natură, dar primăria ar putea să se mai intereseze de soarta noastră”, a spus un alt localnic. 

Situația oamenilor e delicată. Cei mai mulți nu au nici casele asigurate, nici asigurare casco la mașini și nici culturile agricole nu aveau vreo poliță în caz de calamitate. Așa că nici nu sunt șanse să primească vreo despăgubire din partea statului și vor fi nevoiți să se descurce tot singuri.

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: