Social

Au rămas cu gunoiul la poartă. „E cumplit să nu poți ridica gunoiul din comună!”

Se complică lucrările în cele șase localități din Gorj unde nu mai are cine să ridice gunoiul după ce firma care se ocupa de acest serviciu a intrat în atenția procurorilor și nu-și mai poate onora obligațiile. Contractul va fi reziliat, iar edilii caută soluții. Oricum ar fi, tariful va fi mult mai mare pentru gunoiul ce va fi ridicat din aceste localități pentru că firma din Mehedinți cerea 7 lei de persoană. Alți operatori din Gorj au tariful aproape dublu. 

 

Autoritățile din Padeș, una dintre localitățile care au rămas fără operator de salubritate, vor purta discuții cu firme din Hunedoara și Vâlcea care să preia gunoiul din comună. “De o săptămână, această societate nu a mai ridicat gunoaiele din Padeș. E destul de delicată situația. Avem discuții cu Polaris. Încercăm să găsim soluții să ridicăm gunoaiele. E cumplit că nu poți ridica gunoiul din comună. E o situație delicată deoarece această societate era singura care avea potențial să ridice gunoaiele. Înțeleg că, în Gorj, nu e niciuna care poate să ridice până în luna octombrie. Vor fi discuții cu firme din Vâlcea sau Hunedoara”, a declarat primarul din Padeș, Mihăiță Troacă. 

 

Primarul spune că are o mașină cu care poate ridica gunoaiele, dar trebuie să încheie contract cu Polaris ca să le și ducă la groapa de gunoi. Autoritățile au făcut contract cu firma din Mehedinți pentru că avea un tarif mai mic. 7 lei de persoană în timp ce în alte localități, prețul era aproape dublu.

Din același motiv, și Primăria Slivilești a încheiat contract cu această firmă. Acum, când va fi semnat noul contract cu ADIS, tariful aproape se va dubla, iar asta va duce la un val de nemulțumiri în localitate, crede primarul Sorin Bucurescu.

 

„Ne-a convenit foarte mult prețul. Noi nu știam unde ajungeau aceste gunoaie. Doar că ajungeau în Mehedinți. Am luat legătura cu ADIS Gorj. Am aprobat în Consiliul Local să încheiem un contract cu dumnealor. E foarte cald, gunoaie sunt foarte multe și sunte m obligați să reziliem acest contract cu firma din Mehedinți. Sperăm să încheiem contractul în două săptămâni”, a declarat primarul din Slivilești. 

De la sfârșitul lunii iunie, localitățile Novaci și Mușetești sunt în stare de alertă și poate fi încheiat un contract cu alt operator de salubritate în regim de urgență. Soluțiile sunt la îndemâna fiecărui primar. 

 

„Agentul economic care își desfășura activitatea pe aria a șase unități administrativ teritoriale din județul Gorj, din motive care îi aparțin, nu a mai ridicat deșeurile menajere în aceste localități. E vorba de Padeș, Ciuperceni, Dragotești, Slivilești, Mușetești și Novaci. Având în vedere situația în care ne aflăm și cu temperaturi foarte ridicate, pentru a evita situații de risc epidemiologic în localitățile respective, cel puțin Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Novaci și Mușeteși au solicitat Instituției Prefectului acordul pentru a declara stare de alertă astfel încât să poată încheia un contract cu un alt operator pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat prefectul Virgil Drăgușin la Radio Infinit. 

Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: