Social

Au fost livrate primele 22 de microbuze electrice pentru elevi

Furnizorul declarat câștigător a livrat luni primul lot de microbuze electrice, în număr de 22 din cele 27 contractate, urmând ca în perioada imediat următoare acestea să fie distribuite către primăriile declarate eligibile în cadrul proiectului.

Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României și vizează îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare „verzi”.

„Aceste microbuze reprezintă mai mult decât un simplu mijloc de transport. Ele sunt un simbol al angajamentului nostru pentru educația de calitate și protejarea mediului. Împreună, construim un viitor mai verde și mai bun pentru copiii noștri!”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Valoarea totală a proiectului este de peste 30 de milioane de lei, fără TVA.

Cele 22 de microbuze electrice vor ajunge în comunele Negomir, Roșia de Amaradia, Glogova, Slivilești, Dănciulești, Drăgotești, Prigoria, Baia de Fier, Bălești, Borăscu, Căpreni, Crasna, Licurici, Logrești, Vladimir, Bumbești-Pițic, Hurezani, Polovragi, Runcu, Stănești, Peștișani și Săulești.

Până la finalul lunii iunie vor fi livrate și microbuzele electrice pentru comunele Bolboși, Berlești, Stejari, Văgiulești și Drăguțești.
Educația pentru mediu și schimbările climatice devine o prioritate, iar infrastructura unităților de învățământ trebuie să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: