Actualitate

Atrage atenția că Sistemul Energetic va avea probleme la iarnă fără sprijinul CEO

Fostul angajat al Complexului Energetic Oltenia, Doru Crăete, atrage atenția asupra faptului că Sistemul Energetic Național va avea probleme în această iarnă în cazul în care grupurile Complexului Energetic Oltenia nu vor fi pregătite să producă energie. Fostul lider de sindicat are o experiență bogată în sistemul energetic și afirmă că, conform unor statistici, după două ierni blânde, ar urma una geroasă, iar România nu este pregătită să treacă iarna fără sprijinul producătorilor tradiționali de energie. Totuși, pentru a fi un pion important pe piața de energie în această iarnă, CEO trebuie să-și asigure stocurile de cărbune, stocuri care sunt cam goale în această perioadă după câteva zile de funcționare la o capacitate mai mare, conform unor surse.

„O să vină iarna și statistica arată că, după două ierni blânde, vine una mai geroasă. Atunci ce faci? Una este să rămâi fără energie vară și alta iarna!”, afirmă Doru Crăete.

Cât despre prețurile cu care a ajuns să se vândă energia pe Piața Zilei Următoare, Crăete a făcut o comparație cu anul 2010. „Prin 2010-2012, apropo de grupul III de la Sucursala Electrocentrale Rovinari, imediat după ce a ieșit din modernizare avea prețul de producere pe MW de 46 de euro. Și vedeți că acum s-a ajuns la sute de euro la vânzare MW-ul”, a mai precizat Crăete.

 

Vizualizări: 2,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: