Actualitate

Asistentă medicală în carierele din CEO, cu salariul minim pe economie: "N-am un leu în poșetă!"

E supărare mare în rândul salariaților de la Medservmin care acuză că riscă să piardă sporul de fidelitate. Asistentele medicale care intervin la urgențele din subunitățile Complexului Energetic Oltenia spun că sunt plătite cu salariul minim pe economie chiar dacă au și 20 de ani de vechime. Directorul instituției spune că a încercat o negociere cu șefii companiei energetice, dar n-au vrut să audă de vreo majorare salarială.

 

Zeci de oameni se tem că vor încasa mai puțini bani pentru că vor rămâne fără un spor important. “Dorește să ne taie sporul de fidelitate și de sporul de vechime din contractul colectiv de muncă. Avem cele mai mici tichete de masă. Singurele sporuri pe care le avem: sporul de vechime, sporul de fidelitate, sporul de noapte, pe care mulți colegi l-au pierdut. Nu suntem de acord cu ce se dorește pentru că suntem asistenți medicali, nu muncitori necalificați. Nu avem echipamente de lucru, ni le cumpărăm singuri”, a spus o salariată a Medservmin. „Nu am niciun leu în poșetă. Ați mai pomenit asistentă medicală cu salariul minim?”, a fost reacția altei angajate.

Directorul instituției, Gabriel Giorgi, a declarat că a purtat discuții cu șefii Complexului Energetic Oltenia, dar că nu a ajuns la nicio înțelegere cu ei în ce privește sporul de fidelitate. „Problema dumnealor este cu sporul de fidelitate. La sporul de vechime nu e nicio problemă. S-a plecat cu propunere de 4000 de lei salariul de încadrare, fără niciun drept afectat. Cei de la CEO nu au fost de acord cu noi și ca să încheiem contractul a trebuit să renunțăm la sporul de fidelitate. Le-am explicat colegilor mei că sporul de fidelitate nu mai există în fundamentarea contractului. Nu este bugetat. Nu este normal să aibă minim pe economie după 20 de ani de vechime. Asta le-am explicat și celor din CEO. Nu au ținut cont de aceste explicații. În jur de 30 de persoane au spor de fidelitate. Sporul maxim e de 180 de lei”, a declarat Gabriel Giorgi. 

Vizualizări: 2,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: