Politică

Ascultați-l pe Iordache că știe ce vorbește

La Complexul Energetic Oltenia, se vor angaja oameni! Ascultați-mă, că știu ce vorbesc! E o afirmație făcută de senatorul Ion Iordache deși vine în contradicție totală cu planul de restructurare ce a fost parafat deja pentru compania energetică din Târgu Jiu. Restructurarea e sinonimă cu restrângerea activității, mai pe înțelesul tuturor, chiar și al parlamentarilor care se trezesc să promită locuri de muncă în campaniile electorale.

 

Și despre CEO, știe toată lumea că până în 2030, când se estimează că se va pune de tot cruce cărbunelui, în carierele și termocentralele din Gorj ar mai trebui să lucreze vreo 2.600 de salariați. Acum sunt peste 9000. Dar Iordache promite angajări în 2025. Se fac pensionări, e drept, dar angajările sunt excluse la o companie aflată în plină restructurare, unde sunt prognozate închideri de capacități și unde nici nu se știe dacă o mână de oameni angajați pe durata determinată vor mai rămâne sau nu la muncă. 

Dar nu, senatorul Ion Iordache iar promite lapte și miere la CEO deși direcția companiei e alta. Și nu prevede angajări, cum se laudă el pentru un plus de imagine, pe la radiourile locale: “La CEO, se vor angaja oamenii. Nu vor pleca. Și știu ce vorbesc. Pentru că o companie cum e CEO nu înseamnă doar producere de energie pe bază de cărbune, ci și alte activități”. 

Poate ajută la angajările promise de Iordache noul secretar de stat în Ministerul Energiei, Alin Cărăgui, venit pe motiv de PNL la Ministerul Energiei. „Aveam nevoie de o linie directă cu Ministerul Energiei. Ne trebuie un om care înțelege treaba și să ne sprijine direct. Sperăm ca acest secretar de stat să aibă atribuții legate de CEO, de hidrocentrale. Nu trebuie să te pricepi să extragi cărbune sau să produci curent. Îl recomandă ce a făcut până acum din postura de manager”, a declarat Iordache la Radio Infinit.

La rândul său, Cărăgui a dezvăluit ce-l recomandă pentru acest post: „Eu sunt un copil născut și crescut în Rovinari, deci cunosc destul de bine situația și înțeleg importanța energiei produsă pe bază de cărbune. Ca și obiectiv ar fi să dau o șansă Complexului Energetic Oltenia sub orice formă”.

Vizualizări: 2,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: