Eveniment

Arderile necontrolate fac ravagii în județul Gorj

Sunt zile de foc pentru pompieri și pentru autoritățile din multe comune din județul Gorj. În fiecare zi, apar noi focare și arderile necontrola mistuie hectare întregi de vegetație uscată. 

 

Ziua de duminică a fost extrem de solicitantă pentru pompierii gorjeni care au avut și șase incendii în desfășurare în același timp. 

La Peștișani, flăcările, alimentate de vântul puternic, au cuprins - în doar câteva minute - zeci de hectare. „N-ai ce face, nu poți pune cu focul niciodată, asta e muncim o viață, o zi, o săptămână și când e să culegem, gata, s-a ars”, a spus un localnic. „Neputincioși, avem numai o mașină de pompieri – cum a început – nu știu domnule, de aici, de jos a luat foc”, a spus un alt localnic.

Oamenii au sărit în sprijinul pompierilor, unii veniți din localitățile învecinate. Aristică Coiculescu, primarul comunei Arcani: „Trebuie să facem în așa fel încât să limităm pagubele și viețile omenești și mai ales să încercăm să conștientizăm oamenii să nu mai dea foc. ”

Pe parcursul nopții, câțiva pompieri și localnici au rămas în zonă pentru a se asigura că focarele nu prind, iar, putere.

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: