Social

Aproximativ 20 de gospodării din Târgu Jiu, lăsate fără apă: ”Nu avem nicio explicație”

În jur de 20 de gospodării din cartierul târgujian Bârsești nu au apă încă de aseară, de la ora 19.00. În ciuda mai multor solicitări telefonice către operatorul Aparegio, locuitorilor din Bârsești nu li s-a rezolvat problema: ”Nu înțelegem de ce nu ne dau informații. Nu au comunicat nimic în legătură cu vreo întrerupere a apei.

Lucrătorii de la Aparegio ne spun de câteva ore că ”o să rezolvăm”, însă nu e nicio echipă în zonă. Nu ni se comunică nimic concret, doar promisiuni că vor da drumul la apă. De aseară, de la 7, nu avem nicion strop la robinet. Nu înțelegem ce se întâmplă, mai ales că este weekend, este cald, avem nevoie de apă!”, spune un localnic.

Ultima comunicare din partea operatorului a fost ieri, 9 august, fără a se preciza că vor fi întreruperi ale alimentării cu apă în vreun cartier din Târgu Jiu: ”Având în vedere seceta prelungită, precum şi diminuarea debitelor asigurate de sursele de apă, în conformitate cu măsurile prevăzute în “Programul de restricţii”, conform Legii 107/1996 şi în Contractul de furnizare / prestare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, Aparegio Gorj S.A. – CED NOVACI, anunţă furnizarea apei potabile , incepand cu data de 09.08.2024, după următorul program:

-str.Huluba (partea de jos),Sirebu , Tomeni -07.00 – 14.00,

-str.Huluba (partea de sus)-14.00 – 07.00

-str . Rovine – 10.00-12.00, 15.00 – 07.00,

-str.Oprite;ti-10.00- 15,00,

-str.Bălanii de Jos – 07.00- 10.00 ,,

-str.Rânca (partea de sus)- 07.00- 10.00 , 18.00 -22.00,

-str.Rânca (partea de jos),str.Gilortel,str.Scarita – 10.00- 18.00, 22.00 – 07.00

     În intervalul orar 05.00 – 23.00,- program de suplimentare volum apă oraș Novaci, Pociovaliste, Huluba prin pompare din sursa Bercești.

 Menționăm că, desi  efectuăm această acțiune,este posibil ca în extremitățile de rețea să ne confruntăm cu lipsa apei, deoarece în acest moment nu există soluție tehnică care să asigure continuitatea distribuției apei în aceste zone.

 Pe intreaga perioadă a funcționării intermitente a distribuției apei potabile, Aparegio Gorj SA, va mări frecventa monitorizării  la 48 ore a  calității apei furnizate și va întocmi programul suplimentar de monitorizare

 Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere, rezerve strict pentru scopuri menajere.

Recomandăm cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, strict pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a precizat, ieri, Aparegio.

Vizualizări: 1,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: