Social

Apel umanitar pentru o fetiță din Târgu Jiu

Un tânăr gorjean face apel la oamenii cu inimă mare să ajute o fetiță de 5 ani să se vindece. Ea suferă de o boală gravă și are nevoie de sprijin. Alexandra suferă de o boală foarte rară și are nevoie de îngrijire permanent. 

 

 

Apelul umanitar este făcut de Nicolae Simionescu, un tânăr aflat în scaun cu rotile, dar care s-a implicat în multe astfel de povești pentru a ajuta copii bolnavi. 

 

“Oameni buni, în această viață am trecut prin foarte multe și de aceea simt nevoia să fiu solidar cu persoanele greu încercate. Am oferit un ajutor financiar micuței Alexandra Pârvu, o fetiță din Târgu Jiu care suferă o boală metabolică rară care îi face viața grea atât ei, cât și familiei sale. Aciduria glutarică tip 1 este o afecțiune moștenită, gravă și rară. Asta înseamnă că organismul nu poate prelucra anumiți aminoacizi, ceea ce duce la o acumulare dăunatoare de substanțe în sânge și urină. În mod normal, organismul descompune alimentele proteice precum carnea și peștele în aminoacizi. Orice aminoacizi care se dovedesc neutili sunt, de regulă, defalcați și, ulterior, eliminați din organism. În mod normal, acești aminoacizi sunt defalcați într-o substanță numită acid glutaric, care este apoi transformată în energie. Bebelușii cu GA1 nu au enzima care descompune acidul glutaric, ducând astfel la un nivel dăunator ridicat al acestuia și a altor substanțe din organism. Lupt să aduc în atenția publicului astfel de cazuri, pentru că cetățenii tipici trebuie să înțeleagă că oricine poate fi adus de o conjunctură nefavorabilă într-o astfel de situație, și atunci societatea trebuie să arate solidaritate pentru un astfel de caz. Cine vrea să ajute acest caz o poate face donând în contul:

 

Titular: ANDREEA PARVU IBAN: RO21RZBR0000060017110912 Currency: Lei Bank name: Raiffeisen Bank Swift code: RZBRROBU.

 

De asemenea, puteți contacta familia Pârvu la numărul de telefon: 0737 576 201-Isabela Pârvu”, este apelul făcut de Nicolae Simionescu.

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: