Social

Apa s-ar putea dubla într-o comună din Gorj: „Ori creștem tariful, ori rămânem fără apă!”

Situație complicată în comuna Bâlteni, unde oamenii riscă să rămână fără apă. Societatea aflată în subordinea Consiliului Local are datorii uriașe și va intra în faliment. Aleșii locali au făcut demersuri să predea sistemul de apă către Compania de Apă din Craiova. Asta înseamnă automat și că tariful va crește. Aproape se va dubla. 

 

Primarul ales al comunei Bâlteni, Marius Popescu, a declarat că aceasta este singura variantă ca oamenii să aibă apă în continuare și că tariful n-a mai crescut de mulți ani deși ar fi trebuit: „Soluția e să delegăm serviciul de apă către Compania de Apă din Craiova, așa cum a făcut și localitatea Țânțăreni, care a predat de curând. Indiferent cum ar fi, creșterea tarifelor se impunea de 4-5 ani”.

Odată ce va fi predată apa, va crește și tariful. Estimarea este că apa s-ar putea dubla. „Avem două variante și vreau să fiu corect: să rămânem fără apă sau să creștem tariful. Compania de Apă ne va tăia apa. Compania de Apă Bâlteni livrează apă cu 2,74 lei și o cumpără cu 2,70. O vând cu un profit de 40 de bani la metrul cub. Nu se acoperă nici mentenanță, motorină, TVA facturi. Suntem singura comună care are apa 2,70. Se impunea o majorare treptată. Din 2018 până în prezent, Compania de apă din Bâlteni nu a mai plătit nicio factură. S-a plătit anul trecut când am făcut o reeșalonare. Și acum o lună la fel. S-a aprobat de Consiliul Local să predăm apa la Craiova”, a mai spus primarul ales din Bâlteni la Accent TV. 

Societatea aflată în subordinea Consiliului Local Bâlteni, care asigură serviciul de apă din Bâlteni e în insolvență și are datorii de aproape patru milioane de lei și va intra în faliment. Rețeaua de apă va fi predată companiei din Craiova. „Avem cetățeni care au datorii de 20 de milioane de lei vechi. Păi la 2,70 metru cub, n-a plătit niciodată cetățeanul respectiv. Dar sunt puțini aceștia. Compania are datorii mari”, a mai spus Marius Popescu.

Vizualizări: 2,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: