Actualitate

Anunțul lui Burduja despre grupul 5 de la Rovinari

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că grupul 5 de la Termocentrala Rovinari a Complexului Energetic Oltenia urmează să intre în probe de săptămâna viitoare și ar putea fi pus în funcțiune până la jumătatea lunii octombrie, aducând un plus de putere de circa 300 MW în sistemul energetic național.

 

Grupul 5 va fi cel mai modern grup pe cărbune din România. 

 

Sebastian Burduja a mai declarat, vineri, după ședința Comandamentului Energetic Național, că aștepta, săptămâna aceasta, un plan de accelerare a lucrărilor la mult-întârziata centrală nouă de producție de energie a companiei de stat Romgaz de la Iernut, din partea contractorului spaniol de lucrări Duro Felguera, însă nu l-a primit.

 

″La Iernut, așteptăm un plan de accelerare a lucrărilor de la Duro Felguera. Trebuia să-l primim săptămâna asta. Îl așteptăm de urgență, acesta a fost mesajul pentru Romgaz și, sigur, pentru antreprenorul spaniol. Cel puțin jumătate (din capacitatea de producție nouă construită acolo, de 430 MW – n.r.), așa ne-au asigurat, ar putea fi pusă în funcțiune (anul acesta – n.r.), undeva la 200 MW″, a spus Burduja.

 

″De asemenea, am primit asigurări că o altă investiție avansată va fi pusă în funcțiune anul acesta, respectiv centrala în cogenerare pe gaze de 70 MW de la Midia″ a afirmat Burduja.

Vizualizări: 1,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: