Anchetă

Ani grei de închisoare pentru un fost procuror acuzat de înșelăciune

Executorul judecătoresc Mihai Drăgoi care a țepuit 42 de persoane cu aproape 2 milioane de euro prin fapte de abuz în serviciu și înşelăciune folosindu-se inclusiv de fostele lui calități de procuror și de criminalist a ajuns la Înalta Curte, unde se va judeca apelul acestuia împotriva condamnării din primă instanță, unde a primit aproape 10 ani de închisoare.

Mihai Drăgoi este judecat pentru zeci de fraude imobiliare și financiare comise în Craiova. Executorul judecătoresc a fost găsit vinovat pentru 15 infracțiuni. Condamnarea pronunțată a fost de 9 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare.

Dosarul lui Mihai Drăgoi a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și este unul stufos. 

În esență, Mihai Drăgoi îi păcălea pe cei interesați să cumpere apartamente provenite din executări silite, deci mai ieftine, să îi dea sume de bani cu titlul de avans, apoi aceștia se vedeau în imposibilitatea de a intra în posesia imobilelor. Asta, deoarece constatau după achitarea avansului că apartamentul respectiv fusese „promis” altor persoane, tot în schimbul unui avans.

Tot în calitate de executor judecătoresc, Mihai Drăgoi „trăgea” bani din firmele ale căror conturi tot el le proprise, bani pe care îi folosea mai departe la alte înșelăciuni.

Drăgoi le mai lua bani oamenilor pentru „consultanță”, sume în schimbul cărora le promitea că le va da informații cu privire la imobilele care urmează să intre în procesul de executare silită. Din dorința de a cumpăra apartamente ieftine direct de la executor, oamenii îi plăteau, dar nu mai reușeau să intre în posesie.

Drăgoi a spus în instanță că banii primiți de la oameni reprezentau în realitate împrumuturi cu dobândă acordate la cererea lui de persoanele fizice respective, împrumuturi ce urmau a fi folosite exclusiv în interesul său deoarece avea nevoie de resurse financiare pentru investiţii în piaţa imobiliară.

A mai spus că alți bani reprezentau în realitate plasamente de capital acordate lui de persoanele fizice respective din iniţiativa acestora, pentru ca banii împrumutaţi în acest fel să fie introduşi de el în circuite financiare neprecizate de natură să genereze profit de care urma să beneficieze şi el. 

În 2019 fostul executor judecătoresc a încercat să fugă din țară cu banii clienților săi, în total peste 1.900.000 de euro, dar a fost prins la Iași de către procurori, după luni bune de filaj, în timp ce încerca să cumpere lumânări de la o biserică din Iași cu bani falși. Pentru această faptă a fost deja condamnat definitiv la 3 ani și 2 luni.

Vizualizări: 1,424

Alte articole din Anchetă:

Citește și: