Actualitate

Angajații CE Oltenia nu se ”îngrămădesc” să-și ridice cota de cărbune

Chiar dacă în anii trecuți angajații Complexului Energetic Oltenia au ridicat cota de cărbune în număr mare, în acest an, lucrurile sunt diferite. Conform unor surse din cadrul companiei energetice, numărul celor care au făcut solicitări în acest sens a scăzut.

 

Salariații productorului de energie pot să beneficieze la un preț preferențial de cantitatea de 10 tone de cărbune, însă oamenii nu mai par dispuși să plătească suma de bani pentru combustibilul fosil. Totuși, minerii și energeticienii mai au timp să facă solicitări pentru acest drept.

 

„Cota de cărbune este în salariul de bază. Se face prețul pentru terți să fie stabilit un preț comparativ cu acesta și prețul intern de producție. Nu poate fi oferit cărbune la prețul de producție. Se mai pune ceva. Se achită impozit. Este un venit. Să nu se considere ajutor. Sper ca prețul să fie mai mic decât la terți. După ce se stabilește prețul, se elaborează Regulamentul și se pot depune cereri. Sper ca din iunie să înceapă. Este cea mai ieftină posibilitate de încălzire în momentul de față pentru cei care folosesc lignit pentru centrale sau sobe. Nu mai trece nimeni prin iarnă cu un asemenea preț. Dacă începe depunerea și ridicarea cotelor din vară, nu se va mai ajunge în luna decembrie, cum s-a mai întâmplat și au fost probleme.”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: