Actualitate

Angajările la Minprest, praf în ochii protestatarilor

Protestatarii din fața Complexului Energetic Oltenia nici nu vor să audă de varianta de a fi încadrați la Minprest. Oamenii vor să revină pe locurile de muncă din cariere. La Minprest, salariul e minim pe economie și nici aici nu ar fi prea ușor de angajat peste 100 de oameni. Societatea are deja un buget aprobat și nu ar avea bani în plus pentru atâtea salarii. O decizie nu a fost luată în acest scandal. Oamenii continuă să protesteze în timp ce oficialii companiei le transmit și lor, și presei că sunt într-un program de restructurare. 

 

Oamenii nu au vrut să renunțe la protestul din fața companiei de la Târgu Jiu. Au spus că nici nu vor să ia în calcul varianta de a lucra la Minprest.  „Această firmă căpușează CEO de fapt. Te bagă la firma asta cu salariu minim pe economie. Oamenii vor câștiga un salariu de mizerie, dar vor face munca de la CEO, că vor fi dați pe excavatoare, pe aceleași locuri de muncă, dar cu bani mai puțini. Ei nu oferă locuri de muncă deși oamenii aceia lucrează la fel ca minerii”, a spus unul dintre protestatari.  „Ni s-a închis gura. Nu au găsit nicio alternativă. Ulterior, ne-au spus și de Minprest, dar oferta nici nu trebuie să existe în discuție”, a spus un alt protestatar.

 

Sindicalistul Cosmin Bivolaru de la Minprest a reacționat după anunțul companiei. Minprest nici nu ar avea bani să facă angajări. Ar avea nevoie de o rectificare bugetară care se poate face în câteva luni.

 

„Problema ar fi bugetul de venituri și cheltuieli aprobat. Cu numărul acesta nou de salariați, trebuie modificat bugetul. Iar acesta se aprobă în patru, cinci luni. Se termină anul până se aprobă. CEO ne poate ajuta. Oamenii nu sunt în buget. Ei ar trebui să știe că Minprest nu are aceeași salarizare și nici drepturi ca la CEO. Și știe toată lumea ce scandal a fost până am primit și noi tichete de masă. Noi îi încadrăm, dar trebuie rectificare bugetară”, a reacționat la Radio Infinit Cosmin Bivolaru, lider de sindicat la Minprest.

Protestatarii riscă să rămână doar cu praf în ochi după discuțiile cu directorii companiei. Toți au fost anunțați duminică să nu mai vină și luni la muncă pentru că nu le-au mai fost prelungite contractele de muncă, iar asta i-a revoltat. 

Vizualizări: 1,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: