Actualitate

Ample acțiuni de control ale ITM Gorj. Vezi rezultatele verificărilor!

Angajatorii gorjeni, care sfidează legea, sunt în vizorul inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, iar cine este prins pe picior greșit suportă aspre sancțiuni. Așa s-a întâmplat și la cele mai recente controale, coordonate de inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu. 

 

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 08-14.07.2024 un număr de 48 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale în valoare de 221.000 lei, dintre care 100.000 pentru muncă nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 96 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

„Atragem atenția angajatorilor din domeniul restaurantelor, respectiv cei care organizează diverse evenimente (nunți, botezuri, aniversări etc.) și folosesc în activitate persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă sub pretextul că aceștia sunt zilieri, faptul că prestarea activității de către respectivele persoane trebuie să se efectueze în baza unor contracte individuale de muncă. Activitatea desfășurată de către aceștia nu are caracter ocazional (activitate care se desfășoară în mod întâmplător, sporadic sau accidental) așa cum este definită de Legea 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare, angajatorii riscând amenzi de până la 200.000 lei”, a declarat George Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

De asemenea, șeful ITM Gorj a dispus ca echipele de control să verifice și dacă angajatorii respectă prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

 

 

 

Vizualizări: 1,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: