Anchetă

AMEPIP verifică selecția de la CE Oltenia

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a demarat verificări cu privire la selecția Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Suspiciunea este de conflict de interese și a fost sesizată de fostul președinte al Directoratului, Daniel Burlan.

Reamintim că firma de recrutare a unui directorat profesionist la CE Oltenia a fost contractată de Dan Plaveti și Cosmin Trufelea, cei doi fiind apoi declarați câștigători ai posturilor de directori, alături de Ion Bălășoiu. Practic, ei au ales firma care să îi desemne apoi directori pentru o perioadă de patru ani.

Mai mult, deși au fost peste 30 de candidați, pe lista scurtă întocmită de firma de recrutare au fost doar cele trei nume - Plaveti, Trufelea și Bălășoiu, tocmai pentru ca acționarii să nu aibă cum să facă o selecție și să îi accepte pe aceștia.

Președintele AMEPIP a dispus verificarea legalității desfășurării procedurii de selecție, sens în care a desemnat o echipă responsabilă în acest sens. Termenul de finalizare a controlului este 31 decembrie 2024. 

 

Vizualizări: 3,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: