Actualitate

Amenință cu judecata după ce au primit deciziile de recalculare a pensiilor

Foștii mineri amenință cu judecată după ce le-a adus poștașul deciziile cu pensiile recalculate. Sunt pensionari care au primit decizii și cu un minus de 2.500 de lei. În ciuda asigurărilor venite de la București că pensiile nu vor scădea, oamenii afectați nu vor să stea cu mâna în sân. Vor să-și securizeze veniturile în instanță pentru că „Guvernele se perindă și poate Casele de Pensii rămân fără bani”.

 

Sindicaliștii spun că peste 80% dintre pensionarii din minerit și energie au primit decizii de recalculare pe minus. Aceștia s-au unit într-o asociația și vor să dea în judecată Casele de Pensii.

„Noi am avut ședință cu doamna avocat și am întrebat-o ce părere are, ce putem face referitor la deciziile de recalculare. Majoritatea colegilor le-au primit. Noi am ieșit la pensie 2021-2024, am prins acel coeficient de 1,41 și majoritatea am primit decizii de recalculare pe minus. Unii cu 400, alții cu 500. Și mie, cu 470. Noi am luat hotărârea ca vineri, la sediul filialei Mătăsari, toți membrii Asociației Pensionarilor din Mine și Energie ne vom întâlni cu doamna avocat, cu deciziile de recalculare, dosarele din instanță și vom contesta în masă aceste decizii de recalculare în instanță”, a spus la Radio Infinit Ion Popescu, fost lider de sindicat, care în prezent e pensionar.

A subliniat și Constantin Crețan că pensionarii nu trebuie să rămână indiferenți și să se mulțumească doar cu promisiunile de la București că pensiile nu vor scădea. „Nu le vor fi indexate și e foarte periculos. Guvernele se tot perindă și oamenii pot să rămână cu acea pensie dacă la un moment dat există probleme la Casele de Pensii cu privire la plăți. E foarte riscant. Iar oamenii nu mai primesc câștiguri la pensii 10-20 de ani prin înghețarea acestor pensii. Noi acționăm în instanțele de judecată. 80-85% dintre mineri și energeticieni sunt afectați. Avem și 2.500 de lei diminuat din pensie. Avem un om care avea 4.000 de lei și acum are decizie cu 2.500 de lei deși are grupă de muncă peste 30 de ani”, a spus și sindicalistul pensionar Constantin Crețan.

Vizualizări: 962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: